Spendera våren på att göra alla små bostadsprojekt

Om du planerar att uppdatera din bostad, antingen genom renovering eller med ny inredning, är våren den perfekta tiden att fräscha upp hemmet med små bostadsprojekt. I den här artikeln har vi samlat några tips på vad du kan göra under våren för att uppdatera där hemma. 

Bjud in våren i ditt hem

Det första bostadsprojektet du kan kasta dig i under våren är att bjuda in våren i ditt hem. Efter en lång vinter med mycket tid inomhus är det en bra idé att uppdatera hemmet med lite ny inredning som kan bidra till att skapa en unik vårstämning i hemmet.

En av de bästa sakerna du kan göra för att friska upp ditt hem är att sätta lite ny färg på väggarna – helst i ljusa färger.

Ny färg gör en stor skillnad i hemmet och kan få det att kännas som om det vore helt nytt. Samtidigt kan du genom att sätta ny färg göra ditt hem mer personligt.

Du kan dessutom skaffa lite ny dekoration till hemmet som kan hjälpa till att göra ditt hem mer personligt och samtidigt hjälpa till att bjuda in våren i ditt hem.

Du kan t.ex. kika på ett par snygga dukar från Georg Jensen Damask i vårens alla vackra färger. Den kan t.ex. lyxa till vardagsrummet eller soffabordet. Om du skulle hitta ett par snygga servetter i matchande färg med duken är du dessutom på god väg till att dekorera ditt hem på ett riktigt snyggt sätt och därmed även få ett hem som är personligare.

Gör trädgården redo för sommaren

Ett annat bostadsprojekt som är helt perfekt för våren är att förbereda trädgården inför sommaren. Under våren är allt grönt ute och det gäller därför att gå ut och njuta av vårvädret, vilket du kan göra genom att t.ex. plantera några lite blommor eller på annat sätt få ut det bästa av din trädgård.

Du kan t.ex. plantera nya rabatter och hitta ett par buskar som ger din trädgård en mer personlig touch.

Det är också en bra idé att skapa en plats i trädgården där du kan sitta när sommaren väl kommer. Du kan t.ex. bygga en liten terrass i trädgården, så du kan sitta utomhus när vädret blir varmare.

Du kan också spendera tid på att skapa en fantastisk trädgård till barnen där de kan spendera en massa tid tillsammans på sommaren. Du kan t.ex. göra det genom att leta efter nya lekplatser.

 

Spara de stora renoveringarna till sommaren

Om du planerar större bostadsprojekt, som att renovera några rum i hemmet, är det en bra idé att vänta med dem tills sommaren.

Detta beror på att de flesta har mer pengar och energi på sommaren och därför är det lättare att sätta igång med större bostadsprojekt.

Om du till exempel behöver renovera köket kan du planera att renoveringen ska ske när du är i stugan så att det inte påverkar ditt dagliga liv för mycket. Detsamma gäller många andra bostadsprojekt, t.ex. om du har gjort det lättare att ta sig runt i hemmet med rullstol eller andra  hjälpmedel för äldre.

Men du kan börja planera dina bostadsprojekt under våren så du har på förhand kommit överens med hantverkare och andra när de ska komma och utföra själva arbetet.