Skapa bra energi i köket

Feng shui är en gammal livstro som folk började utöva för över 3000 år sedan i Kina. Allt är egentligen centrerat kring konsten bakom rätt placering, både när det gäller möbler och inredning. Tanken är att placeringen av både dig själv och föremål i ett rum påverkar ditt liv på olika sätt.

Köket är den delen av hemmet som ger näring och upprätthåller livet. Det är hemmets hjärta helt enkelt! Köket är också symbolen för rikedom och förmögenhet inom feng shui och därför är en av de första feng shui-reglerna att man ska undvika att bo i ett hem där köket är nära ytterdörren eller bakdörren. Man tror nämligen att feng shui-energin då lätt kan rymma ut ur ditt annars fridfulla hem, vilket i sin tur leder till stora konsekvenser i form av obalans.

 

Vi vet alla att maten vi äter ger oss energi

För att denna energin ska kunna skapas nytta måste du se till att du har ett harmonisk och välorganiserat kök, vilket skapar en balanserad så kallad sheng chi. Sheng chi är en bra slags energi som leder till lycka och välmående.

 

Bra kost innebär bra feng shui, så se till att du kombinerar din köksinredning med att äta hälsosamt, ekologiska livsmedel, vitaminer så vårt hår kan växa och speciellt färska frukter och grönsaker.

 

Eftersom vi ständigt delar och utbyter energi med vår omgivning leder ett kök med bra feng shui till en glad kock, vilket i sin tur leder till måltider som är fulla av bra energi och en lycklig familj. Du skulle till och med kunna låta barnen hjälpa till att placera köksinredningen! Det skulle kunna bli en rolig familjeaktivitet – läs mer om tips för föräldrar på foraldraskaptips.se.

 

Följande är grundläggande regler om du vill ha ett kök med bra feng shui:

 

  1. Köket ska ha ordentlig belysning och vara luftigt, rymligt, rent, ljust och allmänt välkomnande.
  2. Om du vill ha bra feng shui måste du se till att köket är enkelt, stökfritt och inte överbelastas med olika saker som inte har något egentligt värde eller funktion.
  3. Håll röran i schack. Ett stökigt kök leder till förvirring och tillåter inte bra energiflöde genom hela huset. Se därför till att du t.ex. alltid har rena kökshanddukar. Om du är ute efter en ny tvättmaskin kan du få tips på var du hittar den bästa tvättmaskinen på https://vaskemaskin.nu/.
  4. Färska blommor ger köket en fin, upplyftande energi. Du kan till exempel placera en skål med frukt, en vas med blommor eller en levande växt på köksbordet.
  5. Välj inredningsfärger som passar väl in och känns bra tillsammans. Varför inte matcha färgen på gardinerna med färgen på resten av köksinredningen? Få mer inspiration kring hemdesign på http://idennordiskakoket.se/ och bestäm själv vilka färger som passar till just ditt hem. Inom feng shui är till exempel färgen gul ett bra köksval eftersom färgen ska vara bra för matsmältningen.

 

Vi hoppas att du med dessa tips kan skapa god, fräsch och vibrerande energi som uppmanar till kärlek och välmående!