Så inreder du din första butikslokal

Det har blivit allt populärare att starta en egen verksamhet vid sidan om. Du får inte bara en chans till att leva ut dina drömmar utan kan också glädja dig åt några extra tusenlappar varje månad.

Att starta eget är dock inte en dans på rosor. Du måste bland annat lära dig att deklarera för verksamheten, söka F-skattsedel och fakturera dina kunder. Och en ofta bortglömd men väldigt viktig sak – du måste lära dig att bygga upp och vårda din image.

I den här artikeln får du lära dig hur du kan använda ditt intresse för inredning till att förbättra din verksamhets image.

Låt inredningen spegla personligheten

Alla företag och butiker har en personlighet – en image. Imagen kan vara varm, intim, stilren, avståndstagande, rustik, modern eller vad som helst. Vilken personlighet och image din verksamhet har beror dels på vilken typ av tjänster eller produkter du erbjuder och dels på verksamhetens egna känsloinriktning.

Om du säljer moderna, skandinaviska möbler så är känslan hos din verksamhet antagligen fräsch, ljus och ungdomlig. Då är det lämpligt att din butikslokal speglar detta genom att du anpassar inredningen på ett effektivt sätt.

Som ett exempel kan du satsa på olika nyanser av vitt, ljusa träsorter, gröna växter och mjuk belysning. Lek gärna med speglar för att öppna upp butikslokalen och få den att kännas större och fräschare.

När vi tänker på skandinavisk design är det just detta som brukar åsyftas, och genom att låta inredningen komplettera de möbler du säljer gör du kunden mer köpsugen.

Ordning och reda ökar försäljningen

Även om det är frestande att bara stjälpa av dina möbler lite huller om buller så är det en dålig idé. Det är inte bara vad du säljer som attraherar kunder, utan också hur du säljer dina produkter.

När vi köper möbler är det ju för att förnya eller nyinreda våra hem. Därför vill vi gärna se hur olika möbler passar ihop och bli bemötta av en helhetsbild där såväl möbler som belysning och accessoarer ingår.

Inred därför din butikslokal som om den vore ett hem. Istället för att bara ställa ett köksbord i hörnet av lokalen kan du kombinera det med en skänk eller hylla, passande lampor, mattor och dukar eller vad som nu passar bäst för dina möbler. Sälj en idé och inte bara en vara.

Glöm inte att underhålla butikslokalen

En förfallen eller ostädad lokal gör ingen glad, så se till att hålla allt i toppskick. Måla om väggarna när det så krävs, se till att luftkonditioneringen fungerar prima och glöm inte att damma av svåråtkomliga platser.

Det är de små detaljerna som avgör det första intrycket och därför kan även små skavanker göra att du förlorar mycket pengar på såväl kort som lång sikt.