Låt oss ta en titt på svenska hem

Tyvärr för många av oss i omedelbar anslutning gjort när vi tänker på svensk design är världen hem inredning möbeljätten Ikea, men det finns så mycket mer till vacker traditionell svensk inredning än detta.

Naturliga material, ljus-reflekterande speglar, eldstäder, snygga funktionella möbler och mysiga textilier kombineras för att skapa en elegant och hemtrevlig plats att leva; ett utseende som skulle kunna fungera lika bra för hemmet som det gör i Sverige.

Här är de viktigaste punkterna som du kommer se i svenska hus:

 Att föra in ljuset

Eftersom det är så mörkt en stor del av året i Sverige, gör människor mest av vad ljus det är med en massa speglar i deras hem. Medan du inte kanske har samma problem, speglar fortfarande göra mest av ditt utrymme och hjälpa ett rum visas större.

Eldstäder, bordslampor, ljus och ljuskronor är också populära; massor av glas och silver

objekt är nödvändiga för att göra hemmet ljusare. Något sätt föra in ljus och värme och återspeglar det runt i rummet är en nödvändighet i Sverige, men kan också arbeta vackert för andra områden av världen i mörka vintermånaderna.

Kaminer i en dekorativ öppen spis är enormt populära i svenska hem. Att få denna stil kontroll antikaffärer för fristående gjutjärn spis. Näshårstrimmer hittar du ofta i svenska hem, som ett exempel.

 Naturen

Naturen firas i svenska hem, och så snart solen kommer ut människor uppskattar det lika mycket som de kan. Schablonmåleri vägg mönster är inspirerade av naturen, färska blommor är alltid på show och trä, läder och glas är populära material valen. Undvika metaller och plast om du vill att ditt hem att ha en svensk vibe. En rolig parantes är att kvinnor i Sverige ofta väljer samma färger på sina naglar. På Nail4you.se kan du hitta flera exempel.

 Färg

’Gustaviansk’ färger grå, blek grön och ljusblå är nyckeln till svensk inredning, tillsammans med vit, grädde och ljusgula. Kalkhaltig, pastell färger är mer populär än brights.

För att skapa några accenter djupare färger som guld, rött och ockra används; att hålla färgerna naturliga och jordnära är nyckeln. Om du vill behålla till en svensk färgpalett i ditt hem undvika något alltför levande eller skarp; Neon-orange är ett definitivt nej!

Mönster

För att lägga till några dekorativa element till ett rum mot enkelheten i sina möbler och rullgardiner, har tyger ofta stripe, check eller blommiga mönster. Väggarna är stencil med mönster av intrikata kransar, band, diamant, cirkel eller hjärta motiv. Att få denna stil i ditt hem som du kan prova stencilling en vägg i ett rum i jordnära färger; medan ganska tidskrävande är det verkligen effektivt.

 Material

Svensken älskar ljust blond trä, såsom Björk, Al, bok och white pine för deras möbler och golvbrädorna. Det är kvar sin naturliga färg och helt enkelt behandlas eller vit tvättad.

Mysiga filtar och trasmattor är populära att hålla rum cosy och golv isolerade. Tillverkad av bomull, ull, linne och andra sådana naturliga material, dessa lägga till ett stänk av färg och mönster i ett rum samtidigt hålla alla varma. Drapera en blandning av ull mattor i dova toner och randiga mönster över din fåtöljer och soffor att få ditt hem mysiga för vintern – svensk stil!

 Funktionella möbler

Svenska möbler är elegant och attraktiv i sin enkelhet, är funktionalitet en nyckelfaktor till. Tabellen svenska “slagboard” är en nödvändig; en droppe blad tabell som är tillräckligt stor för middag ännu kan fällas ner till under en fotens bredd. Mångsidigheten hos denna stil bord gör den idealisk om du har ett litet hem.

Detta var bara några exempel på hur det kan se ut i svenska hem idag.