Köksdesign med skandinavisk touch

Det skandinaviska köket har en enkel och elegant design som lyckas vara både klassisk och modern på samma gång. Ljust, minimalistiskt och plotterfritt, vita ytor gör användning av mönster och färger att fungera bättre. Om du har ett stort utrymme, eller något mer ordentligt, kan denna design fungera vart som helst.

 

Diskbänkar och kranar

Som allt annat i den minimalistiska kök, bör ditt val av sink och kran smälta in sömlöst i ditt kök, för att få det rätt estetiskt sätt. För de riktigt prydliga där ut, välj ett undermonterat handfat. Dessa är nedsänkta i bänkskivan så att de inte kan ses från sidan. De är tillgängliga i enkla alternativ och i runda eller fyrkantiga former för att passa ditt utrymme.

 

Beroende på resten av ditt utseende, överväg olika färger och material. Ofta kommer de i vit keramik, liksom grått, svart och metallic. Samma gäller vitvaror. Kolla in diskmaskin test på nätet för att få exempel på detta årets modeller så att du vet att du håller dig uppdaterad även där.

 

Köksbänkar

När det gäller bänkskivor, är ett trä-alternativ bra, då det ger värme till mycket neutral palett. Välj allt från massivt trä eller varför inte ett laminat alternativ.

 

En bänkskiva i massivt trä kommer att fördjupa färgen över tid och behöver regelbundet oljas eller behandlas på annat sätt. Alternativt, kan laminat skickligt imitera värmen av trä, och kräver knappt något underhåll och är ett mycket bra val för dem som ska försöka få fram något på en budget. Beroende på vilket material du väljer, se till att det har en kvadratisk utseende för en modern look.

 

Eller om du är ute efter att fortsätta med modernt, neutralt utseende, kolla vidare efter nykommande stilar. Du kan titta på de nya stilarna för året, och de kommer oftast i fyra utföranden och är även värme-resistenta, kommer med vattentätt laminat, som är ett tåligt val som kommer att hålla i flera år.

 

Håll det enkelt och funktionellt

Matlagning och att äta tillsammans är hörnstenar i ett skandinaviskt kök, men utseendet är allt om att hålla saker och ting enkla och funktionella. På grund av detta, ser det bäst ut med inbyggda ugnar och keramik eller induktionshällar.

 

Inbyggda ugnar – antingen singel eller dubbel – som sitter diskret bland köksskåp och lådor, medan hällar passa på toppen av en bänkskiva och är minimalistiskt och diskret.

 

Fortsätt på samma sätt med andra apparater – leta efter inbyggda modeller och lösningar som erbjuder dold förvaring. Diskmaskiner, kylskåp, frysar och tvättmaskiner kan alla integreras i ett kök – och även lådorna kan förvaras utom synhåll. Om du inte redan har valt vitvaror eller liknande, välj dem som går ihop sömlöst, och som erbjuder smidighet tillsammans med en bra färgsättning.