Enkla tips för att få den där spakänslan i badrummet

Drömmen om ett hemmaspa kan uppfyllas utan någon kostsam ombyggnad och renovering. Lite pengar och kreativitet kan göra underverk! Byt ut duschen till en ångdusch eller måla väggarna 70-talsvita. Skapa rena ytor med förvaring och inkludera fina gröna plantor. Alla dessa är idéer som snabbt kan förvandla ditt badrum och ditt hem i allmänhet till ett spa.

Dagsljus och mycket vitt skapar den rätta atmosfären. Ljusa pastellfärger ger mjukhet. Varför inte måla väggarna, kaklet eller dörrarna?

 

Hämta inspiration från vardagsrummet

Ersätt standardspegeln med en vacker och attraktiv sådan, byt ut den vanliga mattan mot en vävd bomullsmatta och byt ut de gamla krokarna mot nya fräscha krokar. Spetsa gärna till med lite färger och textilier. Och om du har plats till det är det jättevackert med en halmstol med mjuka kuddar att vila i.

 

Ta in naturen

Gröna växter återspeglar naturen och ger harmoni. Och naturliga material som bambu och trä ger mjukhet och värme. Det kan få dig att må bättre och riktiga växter ger oss dessutom mer välbehövlig syre och energi, vilket skapar en ren och avslappnande atmosfär i ditt nya hemmaspa.

 

Golvvärme och kakel

Detta ger en skön och lyxig känsla i badrummet som varar länge. Om du har valt en hel del vitt på väggarna och i dina dekorationer kan det vara trevligt att bryta mönstret med färger som bibehåller den lugna atmosfären du har skapat.

 

Massagedusch

Gör duschen större eller byt till en ny dusch, en ångdusch eller kanske till och med en duschpanel och massagefunktioner. Att få massage i duschen efter en jobbig arbetsdag eller ett hårt träningspass är ju helt enkelt lyxen själv!

 

Bastu

Installera en bastu – Det finns nu en modern färdig bastu för två som tar upp minimalt utrymme och är enkel att installera. Detta är naturligtvis en större kostnad – men vad säger spa mer än en bastu? Det blir en investering full av avkoppling och lyx som du dessutom kan njuta av med någon du br

 

Rena och blanka ytor

Byt till en ny diskbänk som har gott om förvaring undertill. Detta gör underverk eftersom det hjälper dig att hålla ytorna rena och dessutom skapar en lugn och bekväm miljö. Satsa på en modell med dubbla handfat och dubbelt så mycket lagringsutrymme.

 

Snygg design

Håll designen enkel och elegant i badrummet. Du kan till exempel kika på det här fina sortimentet med produkter från Georg Jensen Damask av fina, klassiska designer.

 

Det är viktigt att ta hand om sig själv i den hektiska vardagen och vi hoppas att dessa tips har inspirerat dig till att unna dig själv lite extra lyx.