De senaste inredningstrenderna för ditt badrum 2017

När det gäller att skapa trevnad i sitt hem är badrummet ett av de viktigare rummen tillsammans med sovrum för Bättre Nätter och kök för goda måltider. Badrummet är ett rum alla familjemedlemmar kommer att spendera tid i varje dag. Detta gör att när man flyttar in ett nytt hem är badrummet ofta ett av de första rummen man vill renoverar för att skapa ett hem i personlig stil som skiljer sig från hyresrätternas standardbadrum. Här är några av de hetaste trenderna inom badrum för 2017.

  • Naturmaterial i spännande kombinationer En av de dominerande trenderna för 2017 förefaller bli återupptäckandet och återskapandet av traditionella naturmaterial. Dessa kan kombineras på nya sätt för att både skapa en känsla av igenkänning och spänning. Ett vackert rutat marmorgolv kan kombineras med inredning i trämaterial. Dessa typer av kombinationer kan hjälpa till att skapa en känsla av lekfullhet i en annars enkel och stilren design.
  • Återupptäck det gamla Några av mänsklighetens äldsta material för att förvara och hälla vatten gör comeback i badrummen 2017. Lerkärl och hällanordningar av trä har använts av människan i tusentals år och många designers har tagit inspiration av dessa för att omskapa våra moderna badkar och vattenkranar. Detta ger en annan känsla för det livsviktiga vattnet som kommer ur våra kranar än en av våra vanliga förkromade kranar ger oss.
  • Grönt är Skönt Ett sätt att skänka liv till badrumsmiljön är helt enkelt att introducera något levande i form av växter. Det är viktigt att välja plantor som trivs i en fuktigare miljö och som kräver en mindre mängd ljus. Om ens badrum saknar fönster kan man behöva investera i fluorescerande lampor till sina växter. Aloe vera och bambu är exempel på lämpliga plantor att dekorera sitt badrum med.
  • Lekfullt Här talar vi inte bara om lekfull design utan helt enkelt om inredningsdetaljer som passar för barnen i familjen. Då barn växer fort bör man inte inreda hela sitt badrum för att passa en treårings smak men färgglada detaljer kan hjälpa till att skapa värme för hela familjen. Har man ett större badrum kan man även låta barnen ha en del lämpliga leksaker i badrummet. Ett litet bollhav hjälper barnen att vänja sig vid att spendera tid i badrummet med hygienbestyr.
  • Mörka färger Den mörka sidan är inte för alla men svarta, mörkgröna eller mörkgrå detaljer i ditt badrum kan om det används på rätt sätt skapa en känsla av lyx och avkoppling till ett annars enkelt badrum. Exakt vilket färgschema man väljer beror på egen smak och på vad för slags ljus man har i sitt badrum.
  • Minimalism Minimalism är populärt inom hemdesign och badrummet är inte förskonat. Minimalism är inte bara ett estetiskt val utan kan också vara ett praktiskt val. Genom att hålla sig till enkla kombinationer av färger och material får man ett tidlöst badrum som är lätt att underhålla och kan uppdateras med nya detaljer utan att dessa skär sig med tidigare design.

 

Detta är bara några av de trender som spås få genomslag inom badrumsdesign 2017. Som alltid är det absolut viktigaste att man hittar en stil för sitt badrum som man själv trivs med. Att totalrenovera sitt badrum kan vara en dyr historia och det är viktigt att man får ett resultat man själv trivs med både nu och om 10 år.