3 nordiska styling tips som besökarna tar med sig hem

Mindre är faktiskt mer

Aldrig har uttrycket gjort mer meningsfullt än med hänvisning till skandinavisk design. Enkelhet och minimalism är helt integrerade komponenter till stil, och de flesta av de nordiska hem återspeglar dessa kärnvärden, vare sig när det gäller färgsättning, möbler, eller bara allmänt skräp. Skandinaverna har insett – långt före resten av oss någonsin kommer – det tomma utrymmet är inte bara okej, det kan vara bra! Oavsett vilken stilistisk riktning du planerar att ta din inredning, motstå frestelsen att fylla utrymmet med alltför mycket möbler, alltför många färger, eller för mycket tillfälliga saker kommer utan tvekan att tjäna dig väl, både när det gäller ditt hem utseende och naturligtvis ditt bankkonto.

Vi sitter inte i mörkret

Belysning är allt. oavsett din stil, belysning, både naturliga och artificiella, är en av de viktigaste funktionerna i ditt hem. Bra belysning kan vända även de minsta, mest dåligt utformade hem till något åtminstone måttligt charmiga. Skandinav är experter på detta; de har haft århundraden av praxis att bygga söderläge hem med stora fönster för att suga upp alla möjliga strålar av vintern solljus innan den försvinner igen. Utöver detta behov av naturligt ljus, har jag märkt att de nordiska hem också väl belyst inifrån, med lampor, inbyggda taklampor, och även ljus som inrättats för att göra hemmet känner förvånansvärt varm och jovialisk i den till synes oändliga mörkret. Investera i några starka lampor eller välplacerade taklampor hjälper visa upp den naturliga skönheten i ditt hus samtidigt som det känns mysigt, vilket leder mig till min nästa punkt…

Praktiska

Det är allmänt känt att vi skandinaver i allmänhet är praktiska människor, både när det gäller inredning och livet självt. Vad du kanske inte har känt är att även nordisk design ibland kan visas något stel och elegant obekväm, sätter vi en stor vikt vid att känna mysigt och hemma i en viss interiör. Denna idé gäller inte bara nordisk design, men alla stilar: kom ihåg att vad du dekorerar är både en konstnärlig duk och ditt hem. Det är viktigt att du designar på ett sätt som bidrar till ditt dagliga behov och komfort samt din stilistiska vision.